Att inreda med belysning, både inne och ute

Det är inte bara inomhus som man behöver tänka på belysning. Att inreda med belysning, både inne och ute är viktigt för att vi ska få det hemtrevligt och ombonat. Vi kanske byter armaturer oftare inne än vad man gör utomhus.

Utomhus så vill vi gärna ha något som är hållbart och står emot väder och vind. Fasadbelysning finns i olika modeller och vi monterar gärna upp något som är tidlöst. Det finns mycket att välja bland när det kommer till utomhusbelysning och det finns garanterat något som passar just din fasad.

Även trädgården kan behöver belysning för att komma till sin rätt. Välj den belysning som du känner passar bäst i din rabatt eller annat som du väljer att belysa. Det kräver en del planering innan man kan tända upp i trädgården. Att montera in skymningsrelä är en stor fördel så slipper man tänka på att tända och släcka sin utomhusbelysning.

Även en altan kan behöva sin belysning, det finns snygga infällda led lampor som kan lysa upp en altan av trädäck. Dessa säljs oftast i paket om ett antal lampor med allt som behövs för att koppla in och det är något som du själv kan göra utan koppla in en elektriker.

Tänk dock att du kan behöva anlita elektriker för vissa arbeten med elinstallationer. En del kan du installera själv medans andra saker måste en auktoriserad elektriker utföra. Du kan montera upp fasadbelysning och andra armaturer men själv ström inkopplingen kan du behöva anlita en elektriker för att slutföra.