En vacker vardag

home design

Design och inredning är grundstenar för alla hem, oavsett om basen kommer från Ikea eller från dyra designer märken. Något som många glömmer bort är att ytterligare grundstenar behövs för ett trivsamt hem.

En viktig del som är absolut kritisk för hemmets känsla, är städningen. Är det saker som ligger på oplanerade platser eller högar av saker som egentligen borde ha en egen plats, kan tanken med designen helt gå förlorad. Inredning och städning går faktiskt hand i hand.

Orkar man inte ta tag i det hela själv kan man ta hjälp med städningen och i Stockholm finns det ett urval av olika företag att få hjälp av. Lejer du bort städningen kan du dessutom nyttja RUT avdraget.

Tänker du göra delar eller hela städningen själv är det bra att tänka på lite olika delar. För att göra städningen så enkel som möjlig är det bra att se till att var sak har sin plats så är det enkelt att plocka undan när det ligger framme. Öppna ytor gör det enklare att torka damm och rengöra golv. Håll efter på diskbänken, lämna inte disk i diskhon. Städa ofta så blir det inte så mycket som behöver göras varje gång. Storstäda ett par gånger per år, vår och höst kan vara bra tider att lägga extra krut.

Håller man sig lite strikt med underhållet behöver det inte kännas så överväldigande att ta tag i städningen och lever man tillsammans med flera är det bra att sätta upp ett schema att följa för vissa delar, som att diskmaskinen turas ni om med och att på torsdagar städar ni.

Ett städat hem doftar gott och känslan av ett nystädat hem är härligt. Slipper man se den röra som en familj gärna kan åstadkomma brukar ett lugn också infinna sig och du kan se hemmet som det var tänkt att se ut med dess inredning.