Fixa hotellkänslan i sovrummet

Hotellrum består många gånger av endast ett rum. Men under sin vistelse förväntar man sig kunna göra det mesta man annars gör hemma i detta rum och fortfarande kunna få en riktigt god natts sömn i slutet på dagen.

För att få inspiration kan man alltid leta upp olika hotell på nätet och titta på bilderna de lägger upp på sina rum. Man kan även gå direkt till de företag som faktiskt arbetar med att inreda hotell.

Det man mest troligt snabbt kommer att inse när man tittar på bilder är att sängen är något som står i centrum i hotellrum, metaforiskt talat men ofta även bokstavligt. Att satsa på en bra säng och lyxiga sängkläder är därför en bra första steg mot att återskapa hotellkänslan hemma.

Något annat som är standard är en heltäckningsmatta. Med en sådan behöver man aldrig sätta ned fötterna på ett kallt golv igen på morgonen. Något man snabbt kommer att uppskatta. Men mattan gör det också möjligt att sätta färg på rummet på som inte fungerar i samma utsträckning med vanliga golv.

Gardinerna kan många gånger också vara en viktig faktor i ett hotellrum. Många hotell sätter gardinerna ända upp till taket och skaffar så långa att de till och med släpar något i golvet. Detta ger till att börja med effekten att rummet verkar något högre än det är, men det gör det också möjligt att stänga ute allt ljus om man så önskar. Förutsatt att man sätter upp heltäckningsgardiner så klart.

Det kan också vara både snyggt och praktiskt att ställa in en liten fåtöljgrupp i sovrummet, så länge man har plats för det. En eller två stolar och ett bord i ett hörn kan verkligen hjälpa till att sälja hotellstilen ännu mer.