Hitta den exklusiva stilen hemma

inredning möbler

Inredning har blivit det nya mode. Idag tenderar många av oss att lägga allt mer tid och pengar på bostaden, för att skapa en hemmiljö att verkligen trivas i. Samtidigt är det lätt hänt att fastna i gamla hjulspår och helt enkelt låta de möbler man köpt någon gång i tidernas begynnelse stå kvar på sina inrutade platser. Att göra om hemma behöver inte innebära att kasta ut allt gammalt och börja om på nytt. Men med noga utvalda möbler och accessoarer kan du ganska enkelt bygga upp en mer exklusiv känsla i inredningen, som samtidigt är bekväm och inbjudande.

Material

Utmärkande för en mer exklusiv inredning är exempelvis genomtänkta material. Ofta är naturmaterial, som trä, smidesjärn, bomull, ull och läder det bästa valet, eftersom de åldras vackert och med patina. Faktiskt brukar ett material som läder bara bli vackrare med åren, trots, eller kanske tack vare, fläckar, avtryck från dricksglas och annat. De produkter du letar efter för att åstadkomma den här stilen behöver inte kosta skjortan, men de finns heller inte att köpa i de stora möbelvaruhusen, utan det gäller att hitta sina hemliga guldkorn.

Form och färg

Det syns skillnad helt klart, på en möbel som har formgivits noggrant av en skicklig designer och en annan som är mer av ett hastigt hopkok. För dig som strävar efter en lyxigare inredning hemma är det det förstnämnda alternativet du ska välja. Ofta ger avskalad design, i rena långa linjer och med färre dekorationer, ett exklusivt och modernt, men samtidigt tidlöst intryck. Detta i kombination med att du begränsar dig gällande accessoarer. Med detta sagt: ett välgjort more is more-koncept, med extra allt i form av färg och stilblandning kan vara helt rätt för den som föredrar den typen av interiör.