Hitta din stil

marine style

Inredningsstilar kommer och går och några kanske består, det finna flera stilar som kännetecknas av varandra och vissa älskar att blanda olika stilar. Visst kan man göra det om man håller det smakfullt och inte överdekorerar med en massa olika färger och stilar, risken är att det känns rörigt om man inte får någon röd tråd i inredningen.

Vilken är din inredningsstil, eller du kanske inte har hittat din stil än. Här kommer du att få koll på lite olika inredningsstilar som kanske passar just dig.

  •  Lantligt – Stilen som alltid kan vara aktuell, det är fråga om rustikt och vitmålade träprodukter. Det finns inslag med naturliga material och smidesprodukter. Även keramik kan förekomma i en lantlig inredning. Rutmönstrade tyger i soffor och fåtöljer kan vara ett exempel med vitt och någon accentfärg.
  • Skandinaviskt – Det var under 50-talet som stilen växte fram och präglades av det minimalistiska. Det klassiskt vita kom och och möbler masstillverkades för att få så lågt pris som möjligt så att alla skulle ha råd att möblera sina hem. Stilen har utvecklats under åren och fortfarande så så andas den enkelhet och minimalism.
  • Marine Style – Havet fascinerar många och denna nautiska inredningsstil kännetecknas av allt som har med båtar och vatten att göra. Med en vit bakgrund och blåa nyanser så är du hemma när det gäller denna stil, fodral för kuddar som sätter tonen i ditt hem. En blå soffa och den marina stilen finns där.
  • Retro – Stilen som kommer igen hela tiden, allt som åren går så blir inredningsdetaljerna äldre och återkommer i en inredning i retrostil. Det är också modernt med att återanvända och få liv i gamla föremål så denna stil kommer att alltid vara på tapeten.

Glöm inte att ta in lite växter och belysning i ditt hus för att förstärka din stil, lite grönt fräschar upp och belysningen använder man med fördel där man vill visa upp extra detaljer. Det kan vara en tavla eller en byrå som man vill belysa lite extra så det ser välkomnande ut när man kommer in i rummet. Gillar man naturliga ämnen så kan man ta in det man hittar på sina promenader, det kan vara allt från drivved till kvistar att fixa till och använda i sin inredning.

Vill man ha en enkel och lättsam stil som passar allt så kan man hålla sig till stilrena ljusa färger på väggarna och sedan köpa kuddar, dukar och gardiner i en starkare färg som bryter av lite, då blir det lätt att göra om och ändra stil efter behov och modet.