Inred med vintermys

christmas fire place

Utanför så faller snöflingorna och man känner att det är december snart, julen kommer med stormsteg och vi hoppas på att allt ska bli klart innan självaste julafton. Är det inte likt för de flesta, man planerar in renoveringen precis så att man nästan inte hinner. För det mesta så kommer det att fungera men tänk på det nästa gång vi ska renovera något att påbörja det i god tid innan.

När allt är klar och kaminer och annat har installerats och man sitter där med sitt glögglas så glömmer man lätt allt man gjort och man känner hur lugnet infinner sig och värmen från den nyinstallerade kaminen. Det är alltid lika skönt när en renovering är avslutad och man har hunnit med allt till en viss tid. Nu finns det tid för att göra det julfint därhemma och ta fram alla adventssaker för att få till lite julstämning i hemmet.

Är du den traditionella julmänniskan där inget får vara annorlunda än förra julen eller gillar du att förändra och följa nya jultrender. Kanske du är typen som gärna blandar gammal med nytt och på så sätt för in nya traditioner i julinredningen. För många är det viktigt att den gamla julbocken får stå på samma plats varje år och det är väl det som är charmen med jul att man känner igen sig och påminner sig om hur det var när farfar eller någon annan var ung.

Till vintern och under de mörka murriga höstmånaderna fungerar det alltid att plocka fram fler plädar och ljuslyktor att inreda sitt hem med oavsett om de är i julröda färger med tomtemotiv eller vita stilrena. Du kanske inreder lite schabby chic med änglar i olika vita nyanser och en rostig korg att ha veden i. Till vintern hör allt rustikt och allt som har med värme att göra, så ställ en skön fåtölj vid din nya kamin där du kan avnjuta en mugg te och läsa en god bok. Köp till ett brickbord med korg under för förvaring av alla olika plädar och givetvis plats för favoritljuset på brickan. Häng en tavla ovanför fåtöljen och se till att det finns belysning bredvid så att du kan läsa utan problem så kommer slutligen detta att bli ditt absoluta favoritställe i ditt hem.