Inredningsstil – New England

shutterstock_12119728

New England är främst en liten delstat längst upp i nordöstra USA, men även en väldigt känd inredningsstil som uppskattas av många.

Det främsta kännetecknet för stilen är ett marint tema med blåa nyanser och inspiration från hav och båtliv. I Sverige finns det butiker som är helt inriktade på New England stilen, där man hittar blåa kuddar och handdukar samt snygga tryck.

En klassisk New England-möbel är den blårandiga soffan och fåtöljen. Kombinera gärna med några snygga kuddar och en mjuk pläd. Stilen kräver också mycket vitt: vita väggar och mattor ser snyggt ut tillsammans med blått och svart.

Ett måstematerial är rotting: som att ta utemöblerna och använda dem inomhus istället. Soffbord med rottingdetaljer är populära, eller kanske bara ett par rullgardiner i rotting i vardagsrummet.

New Englandfärger kan också vara beige och naturfärger. Även slitstarka naturmaterial kombineras med de mjuka kuddarna och filtarna.

Saker och ting från det marina livet används ofta som inredningsdetaljer. För den som gillar att pyssla kan man skapa en båt i en flaska och ställa upp på spisen. Ett flaskskepp finns att köpa som färdig sats eller byggsats, men det mest tillfredsställande inköpet är att endast köpa en flaska och lite byggmaterial och göra allt från grunden.

Ta även med saker som kompasser och kartor: gamla kartor blir utmärkta tavlor och de går att återanvända i flera inredningsstilar (i fall du någon gång vill byta inredning). Fotogenlampor är perfekta för att skapa mysbelysning och du får in lite mer levande eld i hemmet på ett mer skyddat sätt.