Kaminen en funktionell inredningsdetalj

Finns det något mysigare än att sitta framför en sprakande brasa med en bok och en kopp varmt rogivande te i handen? Det är avslappning för själen samtidigt som det är som en bild tagen ur en inredningstidning. Oavsett om det är villan, sommarstugan eller fjällstugan du befinner dig i så är det en av de mest praktiska och användbara inredningsdetaljerna.

Idag har kaminen blivit så populär att även de som inte har möjlighet att installera en riktig i sin lägenhet eller villa tillverkar egna av gamla hörnskåp som de sedan pryder med värmeljus eller ledslingor för att skapa känslan av en riktig öppen spis. Det finns även vägghängda kaminer som man kan elda med bränsle istället för ved för att också skapa sig illusionen av en riktig brasa, dessa avger också lite värme även om det givetvis inte är jämförbart med den riktiga kaminen.

Förutom den mysfaktor som en kamin bjuder på så finns det idag en väldigt stort utbud av modeller och storlekar på dessa för att de ska kunna passa alla stilar och alla hem. Allt ifrån vita kakelugnar till braskaminer och täljstenskaminer som håller värmen ännu längre. Det finns även designade och stilrena tillbehör såsom vedkorgar att förgylla sitt rum med och kaminen är här för att stanna så det är en investering värd att göra.