Kända inredningsbloggar

shutterstock_267295115

Det finns mängder av vägar att gå för att hitta inspiration till heminredning. En är att följa någon av de mängder av inredningsbloggar som finns på internet. En del mycket kända medan andra bara blir lästa av några få.

En av de absolut största är Trendenser.se. Bloggen har varit aktiv i flera år och drivs av Frida Ramstedt. Många känner igen henne då hon återkommande får vara med i TV4 (Nyhetsmorgon) som ”trendexpert” med just fokus på heminredning.

Frida har även vunnit flera priser med sin blogg tack vare hennes engagemang, sitt sätt att följa trender samt hur hon presenterar detta för sina läsare.

En annan mycket känd och etablerad inredningsblogg är Inredningsfrun (inredningsfrun.elsasentourage.se). Här är det främst en nordisk inriktning på de trender och former som lyfts upp i bloggen. Det är Maria Soxbo (journalist) som driver bloggen och det som gör bloggen lite extra personlig är att hon ofta lyfter fram exempel från sitt eget hem. Men även om hon själv har en mix från 40-tal till idag så är det främst nyheter och inspirerande foton och texter hon levererar till sina läsare.

Ytterligen en blogg som just har fokus på trender är hemtrender.com. Bloggen drivs av Jenny Martinsson som till vardags jobbar inom marknadsföring. På ett sätt syns detta även i bloggen då hon skapat bloggen till en stilren och snygg blogg som blir tilltalande att följa rent estetiskt. Då hon döpt bloggen till hemtrender är det inte oväntat att det är trender som kommer vara i fokus. Men här bjuds det även på personporträtt och inte minst mängder av inspirerande bilder.