Med blicken mot jul

shutterstock_114010594

Jultiden kommer fortare än man väntar sig, detta verkar vara fallet varje år och det ser inte ut som om man vänjer sig vid det. Nu betyder ju inte det att man ska rusa och hämta julpyntet och köpa ett gran eller något, men man kan nog vänta sig se ett och annat i butikerna snart som kommer att verka lockande.

Julinredningen gör sig till känna på flera olika vis och medan man inte behöver gå lös över hela hemmet är det ju alltid trevligt med inslag här och var för att verkligen skapa rätt stämning.

Granen är ju något man självklart måste börja med, den är ju trots allt en central del av många hems julinredning. Medan de levande träden har blivit något passé och folk väljer konstgjorda istället, finns det ju alltid en marknad för julgranspynt i alla dess former.

Sedan kan man gå vidare till tomtar, alla hem med jultraditioner måste ju minst ha ett par tomtar i hemmet, det kan väl nästan kallas en oskriven regel. Här finns det garanterat ingen brist på valmöjligheter, tomtar kommer att dyka upp överallt i butiker inom kort i allt från porslin till garn.

Men vad vore vinter och jul utan belysningen? Troligtvis mycket tråkigare skulle man nog kunna säga. Glödlampor har ju alltid gett ett varmt sken, men i dagsläget är det ju många som gått över till lågenergilampor och LED-lampor istället, vilket ju är ett bra ekonomiskt val. För att då skapa stämning kan man ju alltid se till att ha en dimbar LED-lampa eller två som är mycket bättre på att sätta stämningen, sådana kan man bland annat hitta här.

Naturligtvis fungerar det ju även bra med levande ljus, det är ju något som hör vintern till enligt många. Adventsstaken är ju bara ett exempel där man ofta väljer levande ljus. Kom bara ihåg brandfaran och var noga med att släcka dem innan något händer.