Mysig belysning

325704-burning-candle

Det finns mängder av olika inredningsstilar, och alla har vi våra egna favoriter.

En inredningstrend som verkligen fått fäste är shabby chic. Shabby chic drar åt det lantliga hållet och färgskalan löper från vitt över ljusa toner till naturfärger. Möblerna i denna inredningsstil tillverkas ofta i en charmigt sliten look. Det ska helt enkelt se ljust och inbjudande ut, samtidigt som inredningen kombinerar slitna, obehandlade eller industriella element på ett snyggt sätt. Oavsett om du redan har börjat inreda eller är nöjd med inredningen men saknar rätt detaljer för den där hemtrevliga känslan, ska vi hjälpa dig.

När det kommer till inredning finns det vissa saker som är viktigare än andra. För just mysfaktorn hör ljus och belysning till de betydligt mer avgörande aspekterna. Det finns olika sorters belysning, och vissa lampor lämpar sig bättre på höst och vinter än under sommarmånaderna. För att skapa en riktigt mysig och ombonad känsla inomhus är det effektivt att satsa på blockljus. Blockljus är dekorativa och finns att köpa i alla möjliga storlekar och färger. Om du är pysslig av dig kan du även skapa dina alldeles egna och unika blockljus. Dessutom kan du dekorera med dem genom att exempelvis ställa blockljusen i ett stort fat och sedan lägga fin sand eller glaspärlor runtomkring.

Olika sorters belysning

För att skapa en härligt varm och inbjudande inredning till höst och vinter är det bra att kombinera olika sorters ljuskällor. I ett rum kan det exempelvis vara smart att ha både en taklampa och en golvlampa tillsammans med olika sorters mysiga ljusslingor. Taklampor är ofta bra när du behöver ordentligt med ljus, som när du ska städa. Golvlampor ger ett mer avgränsat och ofta hemtrevligt sken, medan ljusslingor av olika slag skapar stämning och höjer mysfaktorn. Om du skaffar ljusslingor kan du också skapa egna lampor med dem. Placera dem till exempel i en glasburk eller låt dem slingra sig runt ett räcke. Den alla mysigaste höst- och vinterkänslan får du såklart med levande ljus, som blockljus.