Olika inredningsstilar

8382742-interior-architecture-design-apartment

Visst vet de flesta vad de tycker om när de ser det och alla kanske inte följer en inredningsstil slaviskt utan mixar lite mellan olika stilar de tycker om eller så har man olika stilar i olika rum. Kommer att beskriva de vanligaste inredningsstilar som finns.

Skandinavisk
Denna inredningsstilen är enkel, avskalad och ren. Det vita är övervägande med lite svarta färginslag och gärna med en accentfärg till det. Stilrent med helt avsaknad av överflödiga prylar gör denna stil harmonisk och lugnande för ögonen att vila på.

Lantlig 
Den här inredningsstilen är rustik, mycket vitmålat trä och oftast två accentfärger till det vita för att bryta av. Materialen är oftast naturmaterial, smide, bomull, trä och keramik och mycket blommor och olika kryssmönster är populärt i en lantlig heminredning.

Retro
Här tar man tillvara på det gamla och gör det nytt. Återvinna och återanvända är rätt väg att gå för att få till en retro look i ditt hem. Denna inredning har varit väldigt populärt ett par år och många tror det beror på ett ökat miljötänk.

Modern
Den moderna inredningsstilen kännetecknas av kontrastfärger i starka kraftiga färgnyanser. Inredningsdetaljer och möbler är oftare kul och dekorativa och inte så praktiska alla gånger. Ett modernt hem har mer fokus på image är funktionalitet. Abstrakta detaljer som stora abstrakta målningar och detaljer är av stor vikt.