Piffa upp uteplatsen

Så här på sommaren är det ju alltid aktuellt att sitta ute i trädgården, oavsett om man solar, läser en bok eller bara umgås. Och för att göra allt lite extra trevligt är det ju roligt om man kan fixa en riktigt härlig plats där ute.

Sittplatserna

Sittplatserna är ju det mest centrala när det gäller uteplatsen och här kan man hitta på mycket. Man kan till exempel skaffa sig ett flertal olika stolar, bänkar, pallar och liknande och blanda dessa hejvilt. Det finns många bra exemplar att välja mellan och med dessa kan man sedan ställa ett stort eller flera små bort så alla har en avställningsplats för kaffekoppen eller saftglaset.

Sol och skugga

Solen är ju så klar en stor del varför man vill vara ute till att börja med, men samtidigt vill man ju inte få solsting. Se alltid till att det finns möjlighet att få lite skugga på uteplatsen om någon behöver detta. Detta kan man ju exempelvis fixa genom att ha ett parasoll redo att fällas upp när solen verkligen ligger på för fullt.

Blommor och växter

Uteplatsen ska ju kombinera känslan av att vara ute och inne samtidigt. Tillsammans med bord och stolar bör man därför även se till att få dit riktigt med växtlighet. Vid uteplatsen kan man därför se till att anlägga en blomrabatt fyllt av sådant som blomstrar som mest under denna tid.

Nattbelysning

Många sommarnätter bjuder på riktigt härliga stunder och har man en uteplats kan detta vara de perfekta tillfällena att spendera tid där ute. Ett bra tips är då att fixa med lite extra belysning på uteplatsen. Allt från lyktor till spotlights kan användas för att belysa uteplatsen och skapa riktigt mysiga stämningar.