Populära renoveringar – behövs detta hos dig?

golv

Det finns inte bara inredningstrender, renoveringstrender dyker också upp flera gånger om året. Det har ofta med design att göra, men kan också vara för att folk får upp ögonen för en viss ekonomisk eller miljömässig situation. Renoveringstrenderna just nu är som följer:

Fönsterbyten

Många svenskar väljer att byta fönster, det syns tydligt om man gör en sökning på fönsterbyten. Det finns hur många företag och hur mycket hjälp som helst. Till och med fastighetsägarna gör stora satsningar på sina fönster, många har inte bytt fönster sedan husen byggdes på 70- och 80-talet. Det ska gärna vara treglasfönster eftersom dessa ger bästa isoleringen och kan påverka värmekostnaderna i hemmet.

De bästa firmorna att anlita för ett fönsterbyte är de som säljer alla fönstermärken och inte håller sig till ett enda. Du har större urval och kan vara säker på att du får en passande lösning för dig.

Golvbyte

Nu vill man gärna sätta sin egen stämpel på allt i hemmet och det inkluderar golven. Tidigare har man varit nöjd med golven så länge de inte är trasiga eller har får många märken av tidigare liv. Nuförtiden vill man att ens tycke och smak ska synas i det mesta.

Att byta golv kan vara lätt eller svårt. I den del äldre hus kan gammal trägolv gömma sig under plastmattan eller laminatgolvet. Ibland kan man rädda trägolvet och spara in tiotusentals kronor. Dock brukar isoleringen i äldre hus vara tunnare än man vill idag, och golvet kan ligga direkt på åsarna.

Resan till nytt golv kan ta flera former. Villaägarna.se har flera tips som visar hur det kan gå till väga. Tipsen kan också ge en fingervisning om arbetstid och kostnad även om dessa saker inte uttryckligen nämns.