Så förbättrar du förvarningen där hemma

Förvaringen spelar en viktig roll i alla hemmets rum. Vare sig det handlar om tallrikar och bestick i köket, kläder i sovrummet eller något annat, behöver vi alltid inkludera smidiga och praktiska förvaringslösningar i inredningen. Och du kan mest troligt förbättra förvaringen hemma på mer en ett håll med några eller alla av tipsen nedan.

Småförvaring minskar stöket

Vi har alla en mängd småprylar hemma. Mycket som fyller rent praktiska funktioner är sådan vi föredrar att det inte ligger framme hela tiden på samma sätt som rummets dekorationer. Av denna anledning kan i stort sett varje rum dra nytta av småförvaring av en eller annan variant. Välj dock gärna något som är snyggt och passar in i inredningen så gör det ju inget om de står framme. Och då har du ju också snabb och enkel tillgång till sakerna i dem.

Väggförvaring är både dekorativt och praktiskt

Att förvara saker och ting hängandes på väggen är en lösning du kan använda på något sätt i de flesta rum. Och förutom att du minskar antalet saker som ligger framme får du också väggdekorationer på köpet. Detta är nog vanligast i köket där vi kan hänga upp olika köksredskap så slipper de alla ligga i en låda eller ett skåp.

Bygg in extra förvaring i oanvända utrymmen

Ibland är problemet att man inte har tillräckligt med utrymme att förvara allt. Men då är det dags att börja bli kreativ och se var i hemmet det faktiskt finns oanvända utrymmen som skulle kunna husera en del förvaring. Lådor på hjul under sängen är ett populärt alternativ. Och bor du i ett tvåvåningshus kanske du kan bygga in förvaring under trappen på något sätt.