Så kan du styla dina bokhyllor

Bokhyllor är något vi finner i praktiskt taget alla hem och de har ofta mer potential än vad som utnyttjas. Det finns mängder av sätt att styla en bokhylla för lyfta upp inredningen i rummet och här tänkte vi ta en titt på några av dessa.

Rama in bokhyllan

Har du en bokhylla med väldigt enkel design kan du lätt ge den en ny stil genom att sätta upp några enkla träpaneler runtomkanterna och skapa något som ser väldigt annorlunda ut. Du kan även måla dessa paneler en annan färg än själva hyllorna för att skapa lite vacker kontrast.

Belys med LED-lister

LED-lister är ett fantastiskt inredningsverktyg som kan användas på många kreativa sätt. Du hittar dem ofta som metervara och får i regel mycket för pengarna på det viset. Sätt upp några längder i bokhyllan för att skapa vacker belysning lyser upp facken i bokhyllan och inget mer. Kombinera gärna med den ovannämnda ramen för att kunna dölja själva listerna.

Tapetsera inne i bokhyllan

Om du har en bokhylla där du har en hel del tomrum mellan objekten kan du passa på att hitta något som ger lite extra färg eller mönster till designen. Ett fantastiskt sätt att göra detta är att tapetsera insidan av bokhyllan med något som en fondväggstapet eller liknande. Det krävs ofta inte mer än en våd eller två för en vanlig bokhylla men ger något helt nytt när du är färdig.