Skaffa bästa julbelysningen

Julbelysningen är en av julens höjdpunkter. När man får damma av kartongerna och se sina bästa ljuskällor igen. Eller så får man chansen att ge sig ut i handeln och hitta nya favoriter att dekorera med. Med våra tips kan du få den bästa julbelysningen på hela gatan!

Köp kvalité

Det första du ska göra är att hitta butiker som säljer lampor av bra kvalité. Det finns inget mer irriterande än att plocka fram julbelysningen från förra året och inse att lamporna är trasiga. Spendera en extra hundralapp och köp en lampa som inte bara är snygg, den håller i flera jular!

Blanda ljuskällor

Idag kan du köpa ljuskällor som drivs på annat än bara el. Med solcellsbelysning och batteristyrd belysning kan du sätta upp ljuslyktor och slingor var som helst. Du är inte längre styrd av platser som har ett vägguttag. Batteribelysning är ett smart val utomhus, de flesta går att tidsinställa så de tänds på kvällen och slocknar på morgonen.

Unik belysning

Sätt upp fasadbelysning med jultema. Istället för att bara snurra slingor kring stolpar kan du bygga stjärnor och träd av pinnar eller plywood och linda slingorna kring formen.

Använd snön för att skapa magi i trädgården. Om du köper utomhusbelysning tål den att ligga i snön och liknar små eldflugor under ett vitt täcke. Eller varför inte döljas inuti snölyktor!

Inne kan du använda samma metoder men istället för att använda snö köper du bomull eller stoppning.

Sätt upp ljuskällor på oväntade ställen som lockar till sig blickar. Byt ut taklampan mot en julstjärna och köp mindre ljusslingor som lindas runt dina inomhusväxter eller ligger delvis dolt i en skål med kottar.