Tänk på det här när du väljer en ny soffa

När det är höst och börjar närma sig vinter är det många som tillbringar mer tid inomhus och har familj och vänner på besök. Under den här perioden är det också många som börjar rannsaka sin inredning och funderar över förnyelse eller förbättringar. Soffan har en central roll i de flesta hem, det är där vi myser som familj och med våra vänner. Men när det är dags att köpa en ny soffa så finns det näst intill oändliga alternativ, så du kommer att kunna hitta något som du tycker om.

Första frågan att ställa sig är vilket mått man har att förhålla sig till och hur stor soffa men behöver eller vill ha. Är det en stort rum så kan du skaffa en stor soffan, men du kanske inte har det behovet utan vill hellre ha flera enstaka sittplatser utspridda över rummet. Lindholms.se har ett bra utbud av soffor där du kan låta dig inspireras av olika modeller och storlekar på soffor.

Nästa fråga att besvara är hur du vill använda din soffa. Är den tänkt att främst vara bekvämt att sitta rakt i eller vill du har en mysig soffa. Självfallet så vill man många gånger kunna göra både och i soffan, men det primära behovet har vissa effekter på vilken soffa som du bör välja. Är att sitta bekvämt det som är viktigast bör du välja en soffa som inte har ett stort sitt djup och som gärna är högre i ryggen, detta för att ryggen ska kunna vila och att fötterna når golvet. Vill du ha en myssoffa så ska du istället fundera på ett större sitt djup för att kunna ligga ner i soffan och rygghöjden är av mindre betydelse. Slutligen så bör du fungera över färg och material. Hur mycket kommer soffan att slitas, hur stor sannorlikhet är det att det kan bli fläckar på soffan från barn, ska tyger vara tvättbart eller föredrar vi skinn. När du besvarat dessa frågor borde du ha lättare att välja.

Lycka till!