Tavlor i hemmet

Tomma väggar gör lätt att ett rum känns tomt och kallt. Kanske är det dags att ta tag i det hela och se över vad du skulle kunna göra för att göra ditt hem än lite mer inbjudande? Med internet och alla dagens leverantörer av bilder och ramar så är möjligheterna oändliga.

Egna bilder

Tack vare att vi idag konstant bär runt på bra kameror i våra fickor så har varje enskild persons bildbibliotek ökat dramatiskt. Varför inte se till att få några av dina favoritbilder uppsatta på väggen med hjälp av canvasframkallning? Med canvasframkallning så får din bild känslan av att vara målad på en riktig målarduk. Tack vare att bilden är uppsatt på en träram så kan den om man vill hängas direkt på väggen utan någon ram. Den leverantören vi brukar rekommendera för just detta är canvasframkallning.se som erbjuder framkallningar i hög kvalitet till bra priser.

Posters

Om man inte själv har några bilder som man vill ha förstorade så kanske det kan vara passande att köpa posters? Tack vare internet så är nu utbudet av dessa så gott som oändligt stort. När man beställer affischer online så kan det dock vara bra att tänka på vilken storlek den är. Det finns nämligen ganska många olika standarder för affischer för olika bruk och områden.

Den svenska standarden för filmaffischer ligger på 70 x 100 cm, detta kan jämföras med de klassiska amerikanska filmaffischerna som sedan 80-talet ligger på 68,6 x 100,2 cm.  De passar alltså inte riktigt in i varandras ramar, något som kan göra det lite svårare för posters av den senare typen. Utöver detta så finns det även många andra storlekar så var säker på att du beställer rätt när du trycker på köpknappen.

Skivor

I takt med att allt mer i våra liv är digitalt så har det även växt fram en motvåg där mjuka värden och det analoga har prioriterats. Det kanske främsta exemplet på detta är utan tvekan det faktum att allt fler lyssnar på musik  på vinyl. Även de som inte lyssnar på LP-skivor har nu en anledning att köpa dem. IKEA säljer nämligen ramar speciellt utformade för att kunna visa upp vackra LP-fodral. Med lite loppisbesök så kan man hitta riktigt unika och roliga skivomslag som man helt utan skam kan sätta upp på väggen.

Rana, vepor och andra vägghängda tyger

india fabric background patchworkEn gammal tradition som vi idag sällan ser på väggen i ett modernt hem, är tyger på väggen. Ranan har gamla, samiska anor och tillverkas främst idag för att hänga på väggen som en bonad. En smalare variant av ranan brukar kallas för vepa.

Den moderna varianten av vepor är vackra tryckta och vävda tyger, med mönster som lockar ögat att följa mönstret. Det är ett enkelt sätt att kunna variera utsmyckningen på väggen och man kan välja att ha ett antal olika varianter för att exempelvis följa säsonger som jul och midsommar. Man syr helt enkelt en kanal upptill och helst en nertill. Sätt fästen för en rundstång på väggen i önskad höjd, trä en stång genom kanalen och häng tyget slätt på väggen. I kanalen nertill kan du stoppa i en stång eller stav för att få tyngd i tyget. Enkelt och snyggt.